Voedingsadvies

Een uitgebalanceerd rantsoen voor uw paard samenstellen is niet altijd even makkelijk. Het is belangrijk om rekening te houden met de natuurlijke behoeften van uw paard en de arbeid die hij moet verrichten.

Eigenlijk is het net als bij mensen. De ene persoon wordt al dik van “de lucht”, en de ander eet tussen de middag 16 boterhammen en heeft geen grammetje vet. Ieder lichaam is anders. Het metabolisme, oftewel hoe efficiënt zet je je voeding om in energie, maar ook de hoeveelheid arbeid die per dag verricht wordt kan sterk verschillen per mens of dier. Op een stal met 20 paarden kan het dus niet zo zijn dat ze allemaal hetzelfde te eten krijgen.

Soms moet een  rantsoen aangepast worden omdat uw paard een bepaalde ziekte heeft. Ook voor oudere paarden die slecht kunnen kauwen en slechter gaan verteren is het belangrijk een aangepast dieet te voeren. Let op: een slecht uitziend paard is niet altijd ziek, soms ligt de oorzaak van verminderd functioneren in het rantsoen! Wij kunnen u helpen met het berekenen en uitbalanceren van een optimaal en op maat gemaakt rantsoen voor uw paard. Daarnaast geven wij advies over voeding voor paarden met een chronische aandoening (denk aan hoefbevangenheid, insulineresistentie of bijvoorbeeld koliekgevoeligheid).

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.